Tolóajtók

SzilvaDesign Gyöngyös - Tolóajtók

A tolóajtók népszerűsége ma is töretlen, hiszen nemcsak praktikusak és helytakarékosak, de esztétikus megjelenésükkel is kiemelkednek a hagyományos nyíló beltéri ajtók közül. Ráadásul ma már elfogadhatóan kedvező áron is beszerezhetők.

  • Falban futó tolóajtók:
    • Előnyök: Esztétikus konstrukció, a vasalat és az ajtólap rejtve van a falban kialakított zsebben.
    • Hátrányok: Nagyobb helyigény az épített fal miatt. A gipszkartonos munkák miatt gyakran magasabb költséggel jár, mint a fal előtt futó változatok.
  • Fal előtt futó tolóajtók:
    • Előnyök: Egyszerű és olcsó konstrukció, kis helyigény. Bármely hagyományos falnyílás könnyen átalakítható a tolóajtó számára.
    • Hátrányok: Az ajtólap útjában nem lehet semmilyen bútor vagy tárgy, de ezen kívül kiváló választás.

A döntés a hely és esztétikai preferenciák függvénye, de mindkét változat kiváló megoldást nyújthat az otthoni térkihasználás terén.

Amennyiben szempontot jelent számodra a szag- és hangszigetelés, érdemes mindkét verzió között mérlegelned. A fal előtt futó tolóajtónál könnyen észrevehető egy kb. 2 cm-es működési hézag, amely miatt az ajtólap kinyitott állapotban eláll a faltól. A falban futó tolóajtónál viszont az ajtólapot tartó “kocsiknál” átjuthat a szag és a hang. Annak ellenére, hogy léteznek szigetelő opciók, a végső eredményben egy szigetelt tolóajtó még mindig kevésbé hatékony, mint egy hagyományos nyíló ajtó. Ne feledd, a tolóajtó kivitelű ajtóink között a festett ajtótól kezdve egészen a CPL ajtóig és a legegyszerűbb laminált dizájnajtóig minden modell rendelhető. A te döntésed csak az, hogy falban vagy fal előtt futó kivitelű ajtót szeretnél.